Morgen begint de glutenvrije blogweek

3 nov

Glutenvrije blogweek

Glutenvrije blogweek

@MirjamHolleman en @Chantal_GF kregen in september een briljant idee: een glutenvrije blogweek. Zeven dagen lang bloggen over glutenvrij met zo veel mogelijk bloggers. 

Morgen gaan we van start. 19 bloggers doen mee! Op dag 1 schrijven we over ons favoriete recept.

Wie doen er mee? Alle 18 andere bloggers in het kort:

Emma Huijbregts – Reinten, Bijzonder smakelijk. Ze heeft een gluten-, lactose- en fructose-allergie. Op Bijzondersmakelijk vind je recepten, reviews van restaurants, hotels en producten, foto’s, tips en berichten over haar ziekte: de ziekte van Lyme.

Chantal, Chantal is glutenvrij, weet sinds juni 2012 dat ze de chronische ziekte coeliakie heeft. Ze deelt verhalen over haar leven met deze ziekte.De ene keer een positieve blog, de andere keer een dikke vette baalblog. Want soms zou ze gewoon willen dat ze de ziekte niet had.

Sandra, Dion glutenvrij, heeft een zoon met coeliakie. Hij volgt nu ruim 2 jaar een strikt glutenvrij- en lactose arm dieet. Sinds kort blog ze over het glutenvrije leven in haar gezin.

Al twintig jaar was Kirsten, Glutenblij, vegetariër toen zij en haar oudste dochterde diagnose coeliakie kregen. Een interessante uitdaging waar ze een 365 dagen project van heeft gemaakt. Een jaar lang elke dag een nieuw recept, glutenvrij product of lekker eettentje uitproberen. Sinds kort weten ze dat haar dochter ook lactose intolerantie heeft.

Barbara, Glutenfree Amsterdam, gaat het liefst elke dag spontaan uit eten, maar sinds ze er vier jaar geleden er achter kwam dat ze coeliakie heeft, is dat een stuk lastiger geworden. Daarom blogt ze op glutenfreeamsterdam.com over restaurantjes met glutenvrije opties. Ook in het Engels om toeristen in Amsterdam een handje te helpen. 

Anne-Marie, Glutenfrie hoort erbie, heeft 2 kinderen met coeliakie. Een van hen heeft ook diabetes type 1 bij. Ze begon met bloggen om een soort dagboek te maken voor haarzelf. Ze schrijft over allerlei situaties in het glutenvrije leven van haar kinderen en af toe deelt ze een succesrecept.

Annemiek Ziessen, Glutenvrije mama, heeft een zoon met coeliakie.Haar huishouden is voor 90% glutenvrij. Ze blogt over glutenvrij leven, opvoeden en koken voor kinderen. Je vindt er kindvriendelijke recepten vinden maar ook tips en trucs voor een glutenvrije lifestyle met (kleine) kinderen.

Gerda Hobert, Glutenvrij hoort er bij, heeft coeliakie en probeert al langere tijd ‘glutenvrij’ onder de aandacht te brengen.

Paula Onink is eigenaar van de Gebaksjuwelier, een glutenvrije banketbakkerij. In haar blog lees je voornamelijk over glutenvrij bakken van brood en banket, en over de activiteiten van de Gebaksjuwelier.

Valentine Willeumier, Gluuts, leeft sinds september 2011 gluten- en lactosevrij. Na jaren rondlopen met vage klachten zoals een opgeblazen buik, hoofdpijn, huiduitslag en futloosheid is ze na twee jaar glutenvrij ook klachtenvrij. Op haar site vind je product reviews, reisverhalen, restaurant tips en recepten, alles uiteraard glutenvrij. Feel gluten-free!

Mirjam Holleman, Ik ben glutenvrij heeft coeliakie, net als haar dochter Mirthe. In haar blog lees je wat coeliakie is en lees je over hun glutenvrije leven.

Judith. Heerlijke recepten zonder gluten en/of lactose, koemelk, die vind je op haar blog Judes diner. Meestal simpele en weinig tijdrovende recepten, en soms ook van een hoger culinair niveau zijn. Ze bespreekt haar restaurantbezoeken en geeft je boodschappentips. Ze leeft sinds een jaar of twee vrijwel gluten- en lactosevrij.

Laura, Lekker anders, kwam er twee jaar geleden achter dat ze glutenintolerantie heeft. Ze blogt graag, eerst vooral over vermoeidheid, en nu steeds meer over creatieve uitspattingen, over hoe ze probeert op milieu vriendelijke wijze te leven, in combinatie met glutenvrij. Op haar blog vind je tips voor het verminderen van afval, glutenvrije ervaringen en recepten met zo min mogelijk verpakkingen, vaak ook biologisch en vegetarisch.

Mam Qwats: is moeder van twee meiden uit 1 ei die allebei coeliakie hebben. Ze is gek van kaasjes, slow cooking, taartjes bakken, rode wijn en de papa van haar dochters. Ze omschrijft zichelf als chaoot, bourgondiër, romanticus en idealist.

MissGlutenvrij.nl is de website van Harmke Schippers (24 jaar). Zij blogt op een positieve manier over haar leven met coeliakie. Sinds haar eerste levensjaar moet zij glutenvrij eten en daarom weet zij vanuit eigen ervaring heel veel af van het glutenvrije dieet. Met haar blog wil ze het glutenvrije dieet bekend(er) maken en laten zien dat je met enige aanpassing en creativiteit een normaal leven kunt leiden. Op haar blog lees je nieuwtjes, uitgebreide recepten, reviews en tips & ervaringen.

Elize, Stories of a Coeliac, heeft coeliakie. En daar gaat nog wel eens wat tijd in zitten. Bijvoorbeeld door het proberen van recepten of het lezen van het laatste nieuws uit glutenvrij land. Op haar blog vind je veel over het glutenvrije leven, maar ook over andere dingen die haar bezig houden.

Juliëtte Cassé, Us love glutenfree, heeft coeliakie en blogt over tips voor lunchen op werk, nieuwtjes op het gebied van de ontwikkeling van glutenvrije producten, de hype rondom glutenvrij eten en heerlijke recepten.

Liliane, Your daily intake, volgt al 8 jaar een glutenvrij dieet. Je kunt haar dus wel ervaren noemen in het glutenvrije wereldje. Regelmatig bezoekt ze leuke hotspots waar ze het glutenvrije aanbod test. Koken is een van haar hobby’s en ze deelt graag recepten uit haar keuken, zoals bijvoorbeeld een pizzabodem van courgette! Daar stopt het niet, ze schrijf ook over fijne hebbedingetjes, DIY’s en gekke weetjes.

No comments yet

Laat een reactie achter