Wie?

Ingrid Kooijman

Ingrid Kooijman


Deze blog is ooit opgezet om kennis en ervaringen uit te wisselen met een aantal glutenvrije mensen in de omgeving van Doesburg. Maar inmiddels is het helemaal ‘mijn’ blog geworden. Met recepten uit mijn glutenvrije en grotendeels ook melkvrije, eivrije en notenvrije keuken. Maar ook met winkeltips, productreviews en smaaktesten.

Eivrij, glutenvrij, melkvrij en notenvrij

Ik kook en bak voor mijn mannen, drie stuks, waarvan er maar eentje alles mag eten. Mijn oudste zoon is allergisch voor ei, melk en een aantal soorten noten. Mijn jongste zoon heeft coeliakie. Mijn man eet alles. Zelf eet ik glutenarm omdat dat stukken beter bevalt. Ik kreeg van de MLD-arts zowel de diagnose PDS als glutensensitief. Daarnaast vindt mijn zoon het heel fijn dat hij altijd van mijn bord kan eten!

En wat eten we dan?

De combinatie van allergieën en intoleranties is wel eens lastig. Maar het wordt steeds makkelijker door de ervaring.
Ik hou van lekker en – als ik zelf kook – van een korte bereidingstijd. Dus als je glutenvrije, melkvrije, zuivelvrije, lactosevrij, veganistische, vegetarische, notenvrije recepten, of een combinatie daarvan zoekt die makkelijk te maken zijn, vind je ongetwijfeld wat op mijn blog.

Ingrid Kooijman
ik@ingridkooijman.nl

Print Print

5 reacts op “Wie?”

 1. Yacintha 15 november 2017 at 16:15 #

  Ik zou me graag bij jullie aansluiten. Wat moet ik daarvoor doen?

  Hoor graag.
  Yacintha
  Zij van Glutenvrij

  • Ingrid 15 november 2017 at 16:24 #

   Hoi, Als je mijn vriendschapsverzoek accepteert, kan ik je uitnodigen voor onze besloten Facebook-groep. Ik zag op je blog dat je voor Charlotte’s Law werkt. Leuk!

 2. Saapke Hofstede 2 december 2017 at 23:49 #

  Hallo wat ontzettend leuk om te lezen dat er zoveel mogelijk is qua recepten ik ben altijd op zoek naar recepten die gluten- melk- lactose-ei- pinda en nootvrij is.
  Nu opzoek naar een variatie in de cake.
  Ik van nog even rond neuzen.
  Ziet er mooi en veelbelovend uit deze site!

  Mvg Saapke Hofstede.

  • Ingrid 3 december 2017 at 06:52 #

   Je kunt het recept van de oreo-taart ook gebruiken voor een cake en dan nog eivervanger voor 2 eieren toevoegen. Hij wordt niet zo luchtig als een klassiek cake, dat blijft lastig. Succes met bakken, Saapke!

  • Ingrid 24 augustus 2018 at 09:38 #

   Hallo Saapke, hou de website in de gaten, er komt een kookboek aan met recepten zonder melk, gluten, ei en noten. Groetjes, Ingrid

Laat een reactie achter