Koken voor de hele familie met Tana Ramsey

6 jan

Elke week maak ik een eetlijst voor de hele week, de gerechten en de bijbehorende boodschappenlijst. De ene keer vul ik ’em zo in, de andere keer heb ik echt geen idee wat ik mijn gezin moet zetten. Liefst iets dat ik ook echt lekker vind, iets wat niet te veel tijd kost, glutenvrij is, eivrij, liefst ook melkvrij zodat ik niet twee varianten hoef te maken en zo kan ik nog wel een doorgaan. Als ik, zoals nu in de kerstvakantie, even de tijd heb, ga ik lekker aan tafel zitten met een stapel kookboeken en een zelfgebrouwen cappuccino. Deze week pakte ik het door mij zwaar verwaarloosde kookboek Tana Ramsey’s familie keuken II en begon te bladeren. En kijk hoeveel lekkere dingen ik daarin vond; ik bleef roze ‘geeltjes’ plakken: bagels, krabkoekjes, spiesjes met zoetzure saus, in honing en gember gemarineerde nectarines, kip met sinaasappel uit de oven, abrikozen-walnootbrood, een heerlijke variant op naanbrood. Ik vond zelfs een verleidelijk dessert dat ik zonder melk, ei en gluten kan maken: gestoomde puddinkjes met citroen en honing.

cover-tana-ramsey-met-postits tana-ramsey-beef-willington tana-ramsey-recept

Topper: beef wellington met pannenkoeken

Mij topper: een fantastisch recept voor beef wellington omhuld met pannenkoeken en bladerdeeg. Zelfs mijn jongste, de lastigste eter, zei spontaan: ‘mama, dat ziet er lekker uit!. Die ga ik binnenkort zeker maken. Net als de worstje met linzen.

Twee delen

En tijdens het schrijven van deze blog merkt ik de ‘II’ in de boektitel op. Ik ga maar eens kijken of ik Tana Ramsey’s familie keuken I net zulke lekkere recepten bevat.

Meer over mijn favoriete kookboeken lees je in mijn andere blogs.

Print Print

No comments yet

Laat een reactie achter