4 Tips voor een allergievrij Suikerfeest #wijbloggenglutenvrij

15 jun

Het is weer tijd voor  #wijbloggenglutenvrij! Het thema dit keer: Suikerfeest. Op zoek naar de zoete lekkernijen dus.

Honing, roomboter, bloem, noten. Ik weet ik niet veel van het Suikerfeest maar ik weet wel dat toen ik voor deze blog research deed naar dit feest aan het einde van de vastenperiode, ik heel veel lekkere, zoete recepten met deze ingrediënten tegenkwam. Ik wilde liefst de keuken induiken om voor mijn jongens en voor jullie allergievrije varianten van deze zalige zoetigheden te maken. Het zijn vaak net wat andere bereidingswijzen dan ik gewend ben dus een leuke uitdaging. Maar de tijd ontbrak me even om ze uit te proberen. Ik heb wel vier recepten geselecteerd die vanaf vandaag op mijn lijstje ‘nog te maken‘ prijken.

Overigens was ik in de afgelopen periode wel aan het experimenteren met een andere heerlijke zoetigheid: glutenvrije, eivrije, melkvrije en notenvrije meringues van kikkererwtenwater. Lijkt me een mooie aanvulling op de zoetigheden voor het Suikerfeest.

1 Zlabia, zoet Marokkaans/Algerijns ramadangebak

Volgens mij kun je de bloem uit dit recept voor zlabia prima vervangen door een glutenvrije variant en de kwark door soja-yoghurt. Het recept is verder eivrij en notenvrij.

Zlabia suikerfeest

2 Honinggebak (Bligha)

Dit zoete honinggebak zoetigheid bestaat vooral uit bloem, boter, kruiden en honing. Dus ook een prima allergievrije traktatie.

3 Marokkaanse pindakoekjes in papier

De hoofdingrediënten van deze pindakoekjes zijn pinda, suiker, bloem en olie. Maar hier kun je bij een pinda-allergie eventueel een andere variant maken, bijvoorbeeld met cashewnoten.

4 Halva

De basisingrediënten van deze variant van halva zijn bloem, roomboter en melk. Ook dit recept is volgens mij prima glutenvrij, melkvrij of vegan te maken.

Veel plezier met bakken! En als je allergievrije variaties gelukt zijn, let me know!

Deze bloggers doen deze maand ook mee aan #wijbloggenglutenvrij:

Print Print

Trackbacks and Pingbacks

  1. #wijbloggenglutenvrij: glutenvrij suikerfeest (met een recept voor Harira) | Ik ben glutenvrij - 15 juni 2016

    […] Meer dan glutenvrij […]

Laat een reactie achter