Wat eten we vandaag? Easy peasy curry voor #Wijbloggenglutenvrij

15 okt

Wij eten vandaag EASY PEASY CURRY! 

Deze blog is geschreven in het kader van de maandelijkse blog-serie #wijbloggenglutenvrij. Ook zo benieuwd wat de andere bloggers vandaag op  hun glutenvrije tafel zetten? 

Veel groenten. Vlees. Lekker. Gezond. Veel vezels. Dat staat op mijn verlanglijstje. Maar vandaag heb ik niet zoveel zin om lang in de keuken te staan voor het avondeten. Zondag is de dag waarop ik meestal voorkook. Ik breng mijn diepvriesvooraad op peil: ik maak soep,  ik maak pompoenpuree voor de pasta, ik maak bonenpuree voor op de wraps en broodjes hamburger, ik maak pizza- en brooddeeg, ik maak bolognaisesaus. Niet allemaal tegelijk natuurlijk. Het hangt ook een beetje af van welke groenten er nog in de groentenbak liggen te wachten tot ze omgetoverd mogen worden tot een fijne maaltijd. En binnenkort is de zondag weer decemeber-snoepgoed-bak-dag. Dan maak speculaas of pepernoten, banketstaaf zonder amandelen, of taaitaai.

Maar vandaag een curry dus. 

eenvoudige curry

Dit heb je nodig:

  • 1 courgette, in stevig stukken gesneden
  • 8 wortels, in flinke stevige gesneden
  • 2 uien, in stevig stukken gesneden
  • 1/2 potje milde curry pasta (ik gebruik die van Pataks)
  • 1 blikje kokosmelk
  • 400 gram biefstuk, in reepjes gesneden, bestrooid met peper en zout
  • 1 blikje kikkererwten
  • beetje boter

Dit doe je er mee:

  • Kook de rijst.
  • Verhit in een braadpan wat olie of boter.
  • Roerbak eerst de ui, zet het vuur wat hoger en roerbak de wortels mee en als laatste de courgette.
  • Voeg de currypasta toe en laat even mee warmen.
  • Giet de kokosmelk er bij.
  • En laat minuutje of 10 rustig pruttelen.
  • Voeg de kikkererwten vlak voor het opdienen toe.
  • Verhit wat  boter in een koekenpan (Wajang is plantaardig en glutenvrij)
  • Bak de biefstukreepjes kort op hoog vuur.
  • Doe wat rijst op een bord, doe er wat van de groentenen een flinke schep van de saus bij en maak het gerecht af met de biefstukreepjes.
  • En  niet vergeten: serveren als de curry loeiheet is.

 

Geniet van deze eenvoudige maar voedzame curry!

En dit eten de ander glutenvrije bloggers vandaag:

www.glutenvrijkind.wordpress.com
www.annemieknauta.nl
www.glutenvrijemama.nl
www.sophieglutenvrij.nl
www.glutenvrijinutrecht.nl/blog/
www.glutenvrijhoorterbij.nl
www.schrijfselsvanmij.wordpress.com
www.koosglutenloos.nl
www.rose-a-licious.be
www.maakhetglutenvrij.nl
www.smaakvolglutenvrij.nl
www.ikbenglutenvrij.nl
www.doemijglutenvrij.nl
www.homeofcomfort.nl

 

Trackbacks and Pingbacks

  1. Wat eet ik vandaag #wijbloggenglutenvrij - Smaakvol Glutenvrij - 15 oktober 2017

    […] meerdanglutenvrij.nl […]

Laat een reactie achter