Lekker wintersoepje: woestijnsoep #watetenwevandaag

7 nov

 

Woestijnsoep 
Mijn favoriete soep! Bomvol groenten, beetje pittig en zoet. Het recept is voor een hele grote pan vol, om uit te delen of voor een voorraadje in de vriezer. Het originele recept heb ik gevonden op een site over de vastentijd. 

De ingrediënten

  • 1 ui, gesneden Woestijnsoep
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 gr winterwortels, in schijven
  • 3 stengels bleekselderij, in elleboogjes van ca. 1 cm breed
  • 1 flinke theelepel komijnzaad of gemalen komijn
  • 1/2 rood pepertje, fijngesneden (een half theelepeltje sambal kan ook)
  • 1500 ml liter warme groentebouillon
  • 175 gr medjool dadels, ontpit en in stukken gesneden
  • sap van een halve uitgeperste citroen
  • 125 g crème fraîche of sojaroom.
  • 2 eetlepels olijfolie

En daarmee doe je dit:

  • Fruit in een pan de ui met de knoflook in de olie. 
  • Fruit de in stukjes gesneden groenten even mee.
  • Voeg als laatste het fijngemaakte pepertje toe.
  • Voeg de warme bouillon toe.
  • Voeg de stukjes dadel toe.
  • Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg vervolgens het citroensap toe.
  • Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
  • Doe de soep in kommen en doe er vlak voor het opdienen een schepje crème fraiche of een scheut sojaroom in.

Eet smakelijk!

Print Print

No comments yet

Laat een reactie achter