Kleurrijke groentepizza

6 okt

groentepizza glutenvrij

 

 

 

 

 

Lekker als maaltijd, of om te delen bij de borrel. Dit recept is genoeg voor 1 grote bodem of 4 kleintjes.

Dit heb je nodig

200 gram courgette, geraspt
60 gram P.A.N. voorgekookt maismeel
40 gram geraspte oude kaas
2 punt paprika’s, in brede repen gesneden
1 pakje halloumi (kaas) in repen gesneden
een handvol gemengde, kleurige sla
1 theelepel pizzakruiden
1 klein ei
1 klein teentje knoflook, geperst
een handje verse basilicum
een kommetje olie
springvorm van 25 centimeter doorsnede
bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Doe de geraspte courgette in een zeef, strooi er zout en de kruiden over over en leg er een bord of schotel op. Laat 10 minuten staan. Knijp met je handen zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
  • Meng de courgetterasp met ei, meel kaas en knoflook.
  • Zet de rand van de springvorm op bakpapier en spreidt het mengsel uit in de vorm.
  • Zet de pizza ca. 20 minuten in de oven op 200 gr. tot hij lichtbruin is.

Basilicum olie

  • Hak de basilicum heel fijn en doe het in het kommetje olie.

Gegrilde groenten

  • Verwarm de gril(pan) en grill de stukken haloumi en de paprika.

En zo maak je er een mooi gerecht van

  • Haal de bodem uit de oven en beleg deze met de salade, gegrilde groenten en kaas en sprenkel er wat basilicum olie overheen.

Eet smakelijk!

Print Print

No comments yet

Laat een reactie achter