Kookboek in de maak!

2 okt

Ik wil het al zo lang. Een eigen kookboek. Alle kennis en ervaring die ik in de afgelopen 12 jaar heb opgedaan, vastleggen in -liefst een hele serie – kookboeken. 

Opschrijven wat je maakt en ontdekt

Het begon met het lumineuze idee dat het best handig is om op te schrijven wat je maakt. Zeker als het experimenten zijn met baksels zonder melk, ei, noten en gluten. Dus begon ik met losse blaadjes in een map. Het leek me ook handig om succesvolle recepten te bewaren, met mijn notities van de aanpassingen die ik er in heb aangebracht. Dus die map puilde al snel uit en het eerste kookschriftje maakte zijn entree in de keuken. Met de hype rondom bullet journals maakte ik het zelfs licht fancy met een inhoudsopgave en hier en daar een krulletje en een kringeltje.

Speciaal voor mijn zoons

Het leek ook mooi om mijn twee jongens alle recepten mee te geven als ze het huis uit gaan. Zodat alle kennis bewaard blijft en zij altijd iets lekkers voor zichzelf kunnen maken. En zo ontstond het idee van een kookboek. En met mijn altijd actieve brein bedacht er meteen een hele serie bij. Op maat gemaakt, vervat in een handgebonden boek (omdat ik boekbinden ook zo leuk vind), als e-book, in een klapper, vetvrij voor de crèche en op school, you name it. 

En nu?

Mijn eerste kookboek is bijna klaar. Recepten, foto’s een indeling, er ligt heel veel klaar. En het komt er echt. Maar nu nog even niet. Er ontbreekt nog iets. Maar ik weet nog niet wat. Dus nog even geduld. Het zal straks zeker de moeite waard zijn! 

Ook zo benieuw hoe het verder gaat met dat kookboek van mij?

Wil je op de hoogte blijven van hoe het nu verder gaat met mijn kookboek en ik? Vul dan hieronder je e-mail adres in, dan houd ik je op de hoogte met nieuws en alvast een paar recepten. 

Ja, ik wil wel op de hoogte blijven van het wel en wee van je kookboek!

-> Deze week krijg je meteen een kleurrijk, makkelijk en gezond recept. 

Mij volgen op Facebook kan natuurlijk ook: Meer dan glutenvrij 

Print Print

No comments yet

Laat een reactie achter