Keuzestress in koffiekoekjes – allesvrij

15 aug

De koffiemachine begint met luid kabaal te malen. Een pavlovreactie wordt gestart. Twee jongens springen op en schreeuwen: koffie!!! Elke weekend- en vakantiedag hetzelfde ritueel. Wij koffie, zij iets lekkers. Meestal is dat een ouderwets napoleon-zuurtje maar in de vakantie grijpen ze wat vaker naar een koekje.

Eigen koekje eerst

En waar we voorheen vaak met twee pakken koekjes rondzeulden als we ergens op de koffie gingen of een cafeetje aandeden, kunnen we nu eigenlijk altijd met een pak af. Het assortiment glutenvrije koekjes altijd al enorm, maar nu zijn er ook steeds meer die naast glutenvrij ook melkvrij en eivrij zijn. In een van de glutenvrije webshops telde ik zo even 114 soorten koekjes! En de smaak wordt ook met het jaar beter.

Van haver tot oreo

Eerst waren we al heel blij met de verschillende soorten haverkoekjes die je bij de bio-winkel of de gespecialiseerde glutenvrije winkels kon kopen. Vlak voor de vakantie even een grote bestelling doen en we konden er weer zes weken tegen. Maar nu kun je allerlei lekkere koekjes gewoon bij de supermarkt kopen. En dat is ook fijn voor de vrienden en familie waar we op bezoek gaan. Want zij kunnen nu ook gemakkelijk iets halen voor ons. En dat vinden ze toch leuker dan dat we zelf iets meenemen (wij ook).

Verjaardagstaart met je favoriete koekjes

Onze favoriet op dit moment zijn de ‘oreo-koekjes’ van het merk Vrij. Ik maakte er zelfs de verjaardagstaart mee (recept volgt binnenkort). Alhoewel mijn oudste zoon en ik laatst tijdens een weekendje kamperen samen een pak Chocolade King Cooky-koekjes ook in no-time leeg hadden gegeten.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

 

De blog is geschreven in het kader van #Wijbloggenglutenvrij. In de blogs hieronder lees je wat de favoriete koekjes zijn van andere glutenvrije bloggers.

 

Print Print

Trackbacks and Pingbacks

  1. Favoriete koekje #wijbloggenglutenvrij - Smaakvol Glutenvrij - 15 augustus 2017

    […] Meerdanglutenvrij.nl […]

Laat een reactie achter