Koninginnensoep
18 jan
Recept voor een bescheiden pannetje soep (500 ml).
Dit heb je nodig
- 25 gram boter
- 3 lente-uitjes, in in ringetjes van een halve centimeter
- 125 gr. winterpeen, in halve schijfjes
- 15 gram glutenvrije bloem
- 500 ml kippenbouillon
- een kwart bosje koriander, heel fijn gehakt
- een beetje peper
Dit doe je er mee
- Verhit de boter in een pan.
- Doe de lente-uitjes en de wortel erbij.
- Laat even kort bakken.
- Voeg de bloem toe en roerbak dit een kleine 2 minuten. Doe er een klein beetje olie bij als het te droog wordt en dreigt aan te branden.
- Giet de bouillon er bij.
- Laat een minuut of 10 koken tot de wortel zacht is.
- Pureer de soep.
- Voeg nog wat warm water er bij als je hem te dik vindt.
Doe de soep in een kom en serveer hem met een plukje fijn gehakte koriander.
Eet smakelijk!
-> Meer over de ‘echte’ koninginnensoep lees je op de site van Coquinaria.
-> Het recept ontwikkelde ik voor een foodblogswap en is gebaseerd op een recept van Mirjam van ikbenglutenvrij.nl.
No comments yet