Boerenpannetje #5maaltijden25euro
26 sep
Dag 4. Soms moet er eten op tafel komen en heb je eigenlijk geen flauw idee wat er in huis is en wat het moet worden. Dit is zo’n gerecht dat op z’n moment is ontstaan. Dit gerecht is niet eivrij, dus als zoiets als dit maak, maak ik nog in een aparte pan hetzelfde gerecht zonder ei en doe daar dan extra vlees in, vaak iets wat nog over is van de vorige dag of een paar repen gebakken ontbijtspek.
Dit gaat er in
- 800 gram aardappels
- 4 eieren
- ½ chorizoworst
- ½ krop sla
- blikje mais (300 gram)
- 1 grote ui
- scheutje (soja)melk
- Kruiden: wat peper, zout, bieslook, chilipoeder en paprikapoeder naar smaak.
Voorbereiden
- Snij de ui in dunne ringen
- Schil en kook de aardappels
- Scheur de sla in grove stukken
- Snij de chorizoworst in plakken en die weer doormidden.
- Klop de eieren los met en beetje peper en zout en een scheutje melk.
Koken
- Bak de chorizo met de uienringen in de koekenpan en haal het mengsel er weer even uit.
- Bak de aardappels lekker knapperig en bruin.
- Meng de eieren erdoor en doe ook het chorizo-ui mengsel weer terug in de pan.
- Doe de kruiden erbij. Blijf een beetje roeren (vuur hoog) tot het ei gestold is en goed verdeeld.
Serveren
- Verdeel de sla en de mais over vier borden
- Doe het mengsel uit de pan er over en eet smakelijk!
Meer!
Dit gerecht kun je simpel aanvullen met restjes en voorraadjes uit de koelkast of groentenla: wat tomaten, courgette, kaas, een restje linzen of doperwten of wat kip die nog over was.
Een beetje romiger? Voeg wat sojaroom, kruidenkaas, crème fraiche of sojakaas toe.
Wat tomatensaus en bruine bonen erbij kan ook.
Beetje pittiger? Ik heb altijd een potje jalapeno pepers in de koelkast staan! Een kwart, fijngehakt, is vaak al genoeg.
En wat kost dit?
- 800 gram aardappels € 0,46
- 4 eieren € 0,52
- 1/2 chorizo worst € 0,95
- ½ krop sla € 0,37
- Blikje mais € 0,25
- Ui en kruiden uit voorraad
Totale kosten voor 4 personen :€ 2,55
No comments yet