Snelle pizza met een groententwist #WijBloggenGlutenvrij

15 jun

“Maak jij wat van mij, dan maak ik wat van jou. Ik doe het natuurlijk wel op mijn eigen manier.” Dat is in het kort een foodblog swap en dat is wat we deze maand doen met #wijbloggenglutenvrij.

Het was moeilijk kiezen uit de recepten van  Glutenvrije mama. Had ik zin in soep? In zoet bakken? In ontbijtcake of -koek? Eigenlijk was ik vooral een beetje lui toen ik voor deze pizza koos. Pizza is onze wekelijkse woensdagavond-maaltijd na de klassiek ballet les van mijn jongens. Op deze manier gaat er toch nog wat groenten in. Ik gaf mijn eigen twist er aan door toch met gist te werken en er wat courgette aan toe te voegen.

 

Recept voor 1 stevige pizza

Dit heb je nodig:

  • 200 gram glutenvrij witbroodmix
  • 80 gram geraspte courgette
  • 4 gram gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel pizzakruiden
  • 1 theelepel suiker
  • 200 ml lauwwarme (soja) melk
  • forse scheut olijfolie

Voor de topping:

  • Pizza Quick (of tamatensaus met pizzakruiden)
  • geraspte kaas

Dit doe je er mee:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Warm de melk tot ca 42 graden, doe er de suiker en gist bij.
  • Meng meel met zout, en pizzakruiden. Rasp de courgette en meng het met de melk en olie door het deeg.
  • Meng alles goed met een vork, kneed er een bal van en laat even staan, eventueel onder een vochtige doek, op een warme plek.
  • Was even af en geef het deeg even tijd om te rijzen. Heb je geen tijd, stort het deeg meteen in een springvorm of op een bakplaat. Spreid het uit met een vork.
  • Doe er twee eetlepels (of meer) pizza quick overheen, en de geraspte kaas. Beleg eventueel nog met andere toppings.
  • Bak de pizza in 30-45 minuten af. Lekker bij de borrel of met en salade als diner.

Eet smakelijk!!!

Meer recepten uit de foodblog swap? Kijk dan bij Roselisious, Glutenvrijemama  en ikbenglutenvrij

 

Print Print

No comments yet

Laat een reactie achter