Mijn favoriete kookboeken
Kookboeken bieden zoveel inspiratie als je opeens glutenvrij moet gaan koken. Mijn eerste ‘echte’ glutenvrije kookboek kreeg ik van vrienden: de Engelse versie van Heerlijk glutenvrij bakken van Phil Vickary: Seriously good gluten free baking. Helaas is het boek zowel in het Engels als in het Nederlands inmiddels niet meer leverbaar in Nederland. Nog wel verkrijgbaar via amazon.com.
Uit dit boek heb ik veel inspiratie gehaald voor mijn glutenvrije, eivrije, zuivelvrije en notenvrije zoete baksels. Vorige week maakte ik nog de luchtige biscuittaart. Ook zonder ei is die best goed gelukt (iets minder luchtig dan op het plaatje in het boek…)
Ik probeer elke maand een kookboek van mijn eigen boekenplank te bespreken maar dat lukt niet altijd. Onder mijn favorieten zijn overigens best vaak ‘algemene’ kookboeken of kookboeken uit een heel andere specifieke hoek zoals de vega-keuken. Voor nu ook wat inspiratie van Bol.com. Want daar is best een mooi assortiment aan specifiek glutenvrije kookboeken verkrijgbaar.
No comments yet