Vers glutenvrij broodje op het station

12 nov

Glutenvrij broodje AH  Glutenvrij broodje AH met belegGlutenvrij broodje AH Glutenvrij broodje AH
Station Utrecht, op weg naar huis na een dagje fröbelen met digitale magazines. Ik loop snel even de AH To Go binnen want ik heb gehoord over een vers glutenvrij broodje!

Zonder iets?
Zomaar een glutenvrij vers broodje op het station kunnen kopen. Dat is goed nieuws voor coeliaken. Het broodje ziet er goed uit en gaat mee naar huis want er zit geen beleg op en ik heb net al een portie rijstnoodles met curry en gegeten bij de YamYam To Go*.

Met vier soorten beleg
Thuis snijd ik het broodje aan. De structuur voelt goed en ziet er goed uit, het broodje ruikt aangenaam. Mijn zoon (5 jaar) wil ik ook graag laten proeven. Ik beleg het met kaas, rookvlees en hagelslag. En omdat ik niet wil dat hij alles opeet voordat ik de kans krijg om te proeven, doe ik ook een stukje met jam.

Glutenvrij broodje AH met beleg
En, en?
De geur is beter dan de smaak. Die is niet slecht, maar na de prettige geur valt t’ie een klein beetje tegen. Het is toch wat droog en als je het even in je mond hebt een beetje klef. De nasmaak is een beetje zurig. Maar, al met al niet slecht! Alhoewel mijn zoon en ik van mening verschilden. Hij liet het broodje na 1 hap voor de rest over aan mij.

Maar wat zit er eigenlijk in?
En dan is hier de vraag altijd: kunnen we dit broodje allemaal eten? Er staan geen ingrediënten op de verpakking. De klantenservice mailde mij desgevraagd deze ingrediëntenlijst:

Ingrediënten: water, maïszetmeel, rijstbloem, soja-eiwit concentraat, zonnebloemolie, zout, suiker, voedingsvezel (psyllium), verdikkingsmiddel (xanthaangom, E464), dextrose, suikerstroop, geroosterde gemalen linze, gist, gistextract, voedingszuur (melkzuur), druifconcentraat, zuurteregelaar (E262).

Dat betekent dat dit voor ons een echt familiebroodje is: glutenvrij, melkvrij, eivrij en notenvrij.

* YamYam To Go kan helaas niet meer garanderen dat de producten glutenvrij zijn omdat ze een nieuwe leverancier hebben (voor mij is glutenarm goed genoeg).

 

5 reacts op “Vers glutenvrij broodje op het station”