Van hutkoffer naar clutch. #wijbloggenglutenvrij

15 jan

camperbusje Ford Nugget

“Met een kind met coeliakie en een kind met een allergieën voor melk, eieren en noten, ga je nooit onvoorbereid op pad. Altijd is er een tas met crackers en snoepjes”. “Al dit gesjouw is voor ons de reden waarom we nu uitkijken naar een camperbusje.”

Dat schreef ik in september 2015. in de blog Feestje. Waar is de aanhanger? En het is gelukt, we hebben ons tweede huisje gevonden. En dat had grote gevolgen voor de inhoud van mijn tas.

De ideale onderweg-tas

Ik had altijd een bomvolle, zware tas: twee soorten koekjes: glutenvrij en melk- en eivrije koekjes, een bakje met snoepjes, broodtrommels met lunch, wat te drinken, vochtige doekjes om de handen en de tafels schoon te maken, wat speelgoed en schrijfblokjes, een spel kaarten. Nu is mijn tas een stuk lichter. En ik ook , te weten dat je altijd zelf wat te eten kan maken in je eigen keuken. Want als we met z’n vieren op pad gaan, is dat tegenwoordig altijd met het busje.

Lunch: check. Meestal gaan gewoon de gevulde broodtrommels mee. Handig, en meteen bij de hand. Maar blijven we onverwacht ergens hangen? In de voorraadkast ligt altijd een pakje Rustica van Schar, geschikt voor alle beschikbare allergieën en intoleranties in ons huishouden. 

Snacks: check. Kleinverpakkingen naturel chips bij de hand.

Diner: check. Pasta, tomatensaus, knakworstjes, gnocci, quinoa, een blikje tonijn. Wij reden ons wel. We hebben stromend water, een 2-pits gasfornuis en een koelkast in onze complete minkeuken.

Toetje: check. Houdbare sojavla met een beetje hagelslag is altijd goed.

Vermaak: de jongens zitten aan tafel en spelen een lego-bordspel, spelen met hun lego Star Wars-voertuigen of kijken een filmpje op de laptop.

Mijn tas is weer te tillen. Maar die ideale tas… die zoektocht is toch nooit voorbij?

Deze blog is verschenen in de serie #wijbloggenglutenvrij 

Wat zit er bij andere glutenvrije bloggers in hun tas?

http://glutenvrijemama.nl/

www.ikbenglutenvrij.nl

6 reacts op “Van hutkoffer naar clutch. #wijbloggenglutenvrij”