Het eerste recept in de serie #5maaltijden25euro [2]: een goed gevulde maaltijdsoep, die makkelijk en snel te maken is, dus handig voor door de week. Vegetarisch, met volop groenten en vezels. Het originele recept komt uit de Allerhande [3]. Ook makkelijk te maken in een grote hoeveelheid voor een grotere groep.
Dit gaat er in
- ½ struik bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
- 3 blokjes (glutenvrije) groentebouillon
- 750 ml water
- 1 blik linzen (400 gram)
- 300 gram glutenvrije pasta
- 25 gram oude kaas*
* Voor melkvrij vervang je dit door sojakaas of Wilmersburger [4] (plantaardige ‘kaas’ gemaakt van kokos)
Voorbereiden
- Pasta koken (in het originele recept wordt dat in de soep gedaan maar met de glutenvrije pasta vind ik dat niet zo’n succes, ‘t wordt een beetje kleffig).
- Bleekselderij in smalle stukjes snijden
- Linzen laten uitlekken
Koken
- In grote pan wat olie doen, verwarmen en knoflook er boven uitpersen (hoef je niet te pellen).
- Bleekselderij er bij doen en even laten meebakken. Doe alle tomaten er bij.
- Voeg de 750 ml water en de bouillonblokjes toe.
- Laat de soep 8 tot 10 minuten koken.
- Zet het vuur laag en voeg de linzen toe en laat ze even in de soep opwarmen.Voeg nog eventueel wat zwarte peper of een snufje chilipeper toe voor meer pit.
Serveren
- Schep de pasta in vier kommen, doe de soep erbij en strooi er wat oude kaas over.
Eet smakelijk!
En wat het kost om deze maaltijd te maken?
Gezeefde tomaten AH basic 500 gram € 0,39
Halve struik bleekselderij € 0,75
Linzen AH, blik 400 gram € 1,09
Glutenvrije pasta van Sanmils 400 gram € 1,11
AH Goudse oude kaas 48+gemalen 25 gram € 0,25 3,09 voor 300 gram
Knoflook: voorraad
Groentenbouillion: voorraad
Totaal € 3,59