Ook als je geen melk, geen ei en geen gluten mag, kun je genieten van deze heerlijke ‘Oreo’-taart. De koekjes maken de cake, ook zonder melk en ei, smeuïg. Laat je me zien hoe jouw taart is geworden?
Dit heb je nodig
- 175 gram zelfrijzend bakmeel (ik gebruik Doves Farm)
- 1 theelepel baksoda
- ½ theelepel bakpoeder
- 85 gram margarine op kamertemperatuur (ik gebruik Wajang)
- 140 gram basterdsuiker
- 3 eetlepels appel-banaanmoes
- 125 ml warme sojamelk
- 1 pak ‘oreo’-koekjes (AH Vrij van gluten double cookies [2])
- Bakblik van 20 x 20 cm
- 250 gram Wajang op kamertemperatuur
- 250 gram poedersuiker
- 1 eetlepel heet water
Dit doe je:
- Mix de suiker, appelmoes en boter tot het een zachte romige massa is.
- Voeg meel, baksoda en bakpoeder toe. Meng goed.
- Voeg melk toe. Roer goed door.
- Houdt 2 koekjes apart. Snijd met twee messen de overige koekjes klein in een kom en roer de helft ervan door het deeg.
- Doe de mix in het bakblik.
- Bak de taart 25 minuten op 175 graden. Laat de taart afkoelen.
Maak botercrème:
- Doe de ingrediënten bij elkaar en mix lang, tot je en mooie, zachte crème hebt.
Taart opmaken:
- Leg de afgekoelde taart op en mooi plateau of bord.
- Strijk de bovenkant af met een lekkere laag botercrème (minimaal een halve cm dik)
- Bestrooi de taart met de koekstukken en zet de twee hele koekjes rechtop in het midden.
Enjoy!
-> Mijn zoon wilde trouwens een transformers-Oreo-taart, dus zette ik er wat van zijn eigen Transformers op: