Ontdekking van de week: eivrije, melkvrije mayo!

19 okt

Remia Mayo

Bij onze tweewekelijkse bestelling bij Albert zit altijd wel een gratis product. En afgelopen zaterdag zat er wel een heel mooie verrassing bij!

Want was ik laatst heel trots en blij dat ik zelf ei- en melkvrije vrije mayonaise kon maken, nu was ik nog blijer. Bij de bestelling zat een potje mayonaise. Op zich niets bijzonders. Totdat we de ingrediënten checkten op gluten. Geen gluten. Maar wacht eens, ook geen ei? Geen melk? Verbeterde receptuur. 100% plantaardig, dat stond er ook op. Toch nog eens lezen, en nog eens lezen.

Waar’ verbeterde receptuur’ vaak betekent dat het product niet meer past binnen de diëten in ons gezin, kan het dus gelukkig ook betekenen dat een ‘verboden’ product weer beschikbaar is voor ons. Ik kan nu ‘gewone’ mayonaise voor mijn oudste zoon in de winkel kopen!

Remia Mayolijn*  is puur plantaardig, melkvrij, eivrij en glutenvrij. De smaak vind ik prima. Sowieso veel lekkerder dan de ‘mayonaise’ gemaakt met soja.

Ingrediënten
water, raapolie, glucose-fructosestroop, azijn, gemodificeerd zetmeel, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, specerijen), zout, aardappeleiwit, aroma, voedingszuur: melkzuur, conserveermiddel: kaliumsorbaat, antioxidant: calciumdinatrium-EDTA, kleurstof: betacaroteen.

* Nee, deze blogpost is niet gesponsord, ik ben gewoon blij met dit nieuwe product.

Print Print

4 reacts op “Ontdekking van de week: eivrije, melkvrije mayo!”

 1. anoniem 10 december 2014 at 08:51 #

  Ik vind het ingrediënt gemodificeerd zetmeel wel riskant. Kun je nu echt spreken van glutenvrij? Staat dit op de verpakking vermeld. Vaak zie je dan dat ze onder de landelijke norm blijven om een product glutenvrij te noemen. Onze zoon is echter zo gevoelig dat hij geen spoortje binnen mag krijgen. Voor mij dus twijfel of deze Mayo zo geschikt is als glutenvrij product. Ik ga er naar op zoek.

  • Ingrid 10 december 2014 at 09:43 #

   Als er tarwe (of een van de andere gedefinieerde allergenen) in het zetmeel zit, moet dat er achter vermeld worden. Je leest dan bv “gemodificeerd zetmeel (tarwe)“. Overigens geldt ook voor gecertificeerde glutenvrije producten de norm <20 ppm.

 2. zyl 6 april 2016 at 19:28 #

  Er zit wel melkzuur in deze mayonaise. Is dit dan geen lactose?

  • Ingrid 7 april 2016 at 07:42 #

   Melkzuur komt niet van koelmelk maar is een plantaardig zuur dat ontstaat als melkzuurbacteriën suikers omzetten in zuur (chemisch proces).

Laat een reactie achter