Nieuw glutenvrij bolletje van Yam. Jammie?

23 jun

het nieuwe Yam bolletje

Vooropgesteld: ik ben een fan van het licht meerzaden brood van Yam en ga ook het rozijnenbrood steeds meer waarderen. Dus ik had hoge verwachtingen van dit nieuwe Yam-broodje.

En ik kon niet wachten tot het ontbijt morgen om samen met mijn zoons te proeven. Dan zitten we te veel in de waan van de dag om grondig te kunnen proeven. Dus ben vanavond ik vast begonnen met proeven:

Uiterlijk: Ze zijn mooi van vorm. Wel wat bleekjes.
De structuur: Een mooie structuur, het broodje is veerkrachtig en stevig. En dat is bijzonder voor glutenvrij brood. Het is ook absoluut niet kruimelig
De geur: het bolletje heeft de typische haverbrood-geur die ik ken van mijn zelfgebakken haverbrood met de mix van Provena. Een geur die ook een beetje lijkt op de geur van gist.
Mondgevoel: best goed.
De smaak: Na de eerste hap was ik een beetje teleurgesteld. Maar dat kwam mede door mijn torenhoge verwachting. Bij de tweede en derde hap begon ik te wennen aan de smaak. Maar voor mijn gevoel kon het beter. Dus deed ik er een beetje oude kaas op en toaste het broodje in de oven. Heerlijk!

Geroosterde haver lekkerder?
Zou het zo zijn dat haver beter tot zijn recht komt als het geroosterd is? Want ook het haverbrood dat ik zelf bak, rooster ik liever. Puur vanwege de smaak. Anders blijft het haverbrood een beetje een rauwe smaak houden. Aan de andere kant, voor het bruine brood van Yam – ook van haver gemaakt – gaat dat weer niet op. Dat is ongeroosterd ook erg lekker.

Wat zit er in?

Nou, het is ongeveer ‘allesvrij’: geen gluten, geen tarwe, geen ei, geen noten en geen zuivel. En da’s fijn.
Dit zit er wel in:

Ingrediënten: water, tapiocazetmeel, havermeel (gecertificeerd glutenvrij), maiszetmeel, aardappelzetmeel, havervlokken, startercultuur, bakkersgist, plantaardige olie (palm en raap), suiker, vlozaad, emulgator (E471), verdikkingsmiddel E466, bakkerszout, maltodextrine, gekarameliseerde suiker, boteraroma

Processed with Moldiv

Morgenochtend laat ik het mijn glutenvrije zoon en mijn melk-, ei- en notenvrije zoon proeven. Ben heel benieuwd wat zij er van vinden.

1 reactie op “Nieuw glutenvrij bolletje van Yam. Jammie?”