Mijn liefde voor desserts #wijbloggenglutenvrij

14 sep

Deze blog is geschreven in het kader van #wijbloggenglutenvrij. 9 bloggers bloggen vandaag over hun favoriete toetje.

Ken je die cartoon van iemand die in een restaurant een hele lijst opsomt van voedingsmiddelen die hij niet mag en dan aan de ober vraagt: “What can you get me?” En dat de ober dan zegt: “a taxi”. Treffend. Als wij uit eten gaan en om een dessert voor onze oudste zoon vragen voelt het vergelijkbaar. Heeft u iets zonder ei en melk, en zonder noten? Veel keukens komen niet verder dan wat fruit met, als je geluk hebt, wat sorbet-ijs. Al zal het je verbazen hoe vaak ook dat laatste niet kan omdat er melk in verwerkt is.

Desserts bereid met liefde

En volgens mij kan het eenvoudig beter. Doop wat marshmallows in gesmolten chocolade, maak een crème brûlée van sojavla, of serveer sojavanille-ijs met aardbeiensaus. En als het niet lukt iets bijzonders op te dienen, stop dan de liefde voor je producten in de opmaak; een rietje, een vlaggetje, een vleugje gekleurde siroop, wat gekleurde hagelslag of wat cacao-strooisel.

Liefst een grand grand dessert

Ik hou heel erg van toetjes, vooral in een restaurant. Liefst een groot-groter-grootst grand dessert, waar je dan met z’n alleen van geniet. En dat gun ik mijn oudste zoon ook.
Dus, beste restaurants, zorg dat je pure chocolade, marshmallows, sojaproducten of gekleurde hagelslag en wat creativiteit in huis hebt, dan komt het met dat dessert ook weer goed.
Of, nodig mijn zoon uit in je keuken. Dan krijg je een creatieve twist zoals de dones die hij dit weekend maakte. Oké, er zat gesmolten marshmallow tot op de plafondlamp maar daar hoor je mij niet over als ik net een hap van zo’n decadent dessertje in mijn mond schuif. Volgens mij wordt dit mijn nieuwe favoriet toetje! Het recept vind je hier.

Wat is jouw favoriete toetje?

Dit zijn de favoriete toetjes van de andere bloggers:
www.annemieknauta.nl
www.glutenvrijemama.nl
www.deglutenvrijeman.nl
www.rose-a-licious.be
www.maakhetglutenvrij.nl
www.smaakvolglutenvrij.nl
www.ikbenglutenvrij.nl
www.doemijglutenvrij.nl
www. glutenvrijkind.wordpress.com
www.foodless.nl

2 reacts op “Mijn liefde voor desserts #wijbloggenglutenvrij”