- Meer dan glutenvrij - https://meerdanglutenvrij.nl -

Glutenvrij boodschappen doen #wijbloggenglutenvrij

Ik heb nog nooit op zoveel plekken boodschappen gedaan als sinds alles glutenvrij moet zijn.

En we waren al wat gewend hier in thuis. De oudste heeft een mooi rijtje voedselallergieën. Het begon met soja, melk, ei, pinda en noten. De pinda- en soja-allergie zijn gelukkig verdwenen. Met rijstmelk koken en bakken vond ik toen wel ingewikkeld en niet zo erg lekker.

In die tijd waren sojaproducten vooral in de bio-winkels verkrijgbaar, en na onze verhuizing van den Haag naar Doesburg waren die helaas niet echt meer onder handbereik. Dus regelmatig toerden we van Dieren naar Velp en Arnhem, op zoek naar sojamelk, sojayoghurt, soja slagroom en soja(smeer)kaas.

Inmiddels zijn de melk en yoghurt-producten prima te verkrijgen in de supermarkten. Voor de slagroom en kaas moeten we nog steeds naar Velp of Arnhem.

Maar toen kwam De Diagnose. Die waarvan we ooit hadden gezegd: als iemand hier in huis ooit de diagnose coeliakie krijgt, dan weten we echt niet meer hoe we moeten koken en eten. Nou, die diagnose kwam. En natuurlijk overleefde we dat ook weer. In onze omgeving hadden we gelukkig twee bevriende gezinnen die kinderen met coeliakie hebben, dus dat scheelde ons heel veel uitzoekwerk. Nu hebben we inmiddels een heel arsenaal aan adressen waar we de verschillende producten kopen. En we hebben een grote kelder met een voorraad groter dan de gemiddelde supermarkt.

foto7 [1]foto6 [2]

En in elke supermarkt waar ik in mijn eentje kom, maak ik altijd een rondje, even rustig op zoek naar nieuwe producten die we thuis allemaal kunnen eten. Want dat is toch het makkelijkst.

Mijn lijstje met adressen die we regelmatig af gaan.

Waar doen de andere bloggers hun boodschappen?