Glutenvrij boodschappen doen #wijbloggenglutenvrij

8 nov

Ik heb nog nooit op zoveel plekken boodschappen gedaan als sinds alles glutenvrij moet zijn.

En we waren al wat gewend hier in thuis. De oudste heeft een mooi rijtje voedselallergie├źn. Het begon met soja, melk, ei, pinda en noten. De pinda- en soja-allergie zijn gelukkig verdwenen. Met rijstmelk koken en bakken vond ik toen wel ingewikkeld en niet zo erg lekker.

In die tijd waren sojaproducten vooral in de bio-winkels verkrijgbaar, en na onze verhuizing van den Haag naar Doesburg waren die helaas niet echt meer onder handbereik. Dus regelmatig toerden we van Dieren naar Velp en Arnhem, op zoek naar sojamelk, sojayoghurt, soja slagroom en soja(smeer)kaas.

Inmiddels zijn de melk en yoghurt-producten prima te verkrijgen in de supermarkten. Voor de slagroom en kaas moeten we nog steeds naar Velp of Arnhem.

Maar toen kwam De Diagnose. Die waarvan we ooit hadden gezegd: als iemand hier in huis ooit de diagnose coeliakie krijgt, dan weten we echt niet meer hoe we moeten koken en eten. Nou, die diagnose kwam. En natuurlijk overleefde we dat ook weer. In onze omgeving hadden we gelukkig twee bevriende gezinnen die kinderen met coeliakie hebben, dus dat scheelde ons heel veel uitzoekwerk. Nu hebben we inmiddels een heel arsenaal aan adressen waar we de verschillende producten kopen. En we hebben een grote kelder met een voorraad groter dan de gemiddelde supermarkt.

foto7foto6

En in elke supermarkt waar ik in mijn eentje kom, maak ik altijd een rondje, even rustig op zoek naar nieuwe producten die we thuis allemaal kunnen eten. Want dat is toch het makkelijkst.

Mijn lijstje met adressen die we regelmatig af gaan.

  • Simply Delicious in Velp, een van de mooiste biologische winkels, met een redelijk assortiment glutenvrije producten. Veel zuivelvrij.
  • Dynamiek Natuurwinkel in Arnhem.
  • Eko Plaza in Arnhem (Kronenburg) maar absoluut favoriet is die in Den Haag, in de grote Marktstraat, een waar walhalla!
  • Jumbo in Doetinchem.
  • Coop voor de glutenvrije kroketten, frikandellen en kaiserbroodjes van DS.
  • De Plus in Arnhem voor de Consenza cornflakes.
  • www.glutenvrijemarkt.com Voor de grote bestellingen. Vooral veel verschillende soorten meel.
  • Van Voorst & Hardeman in Ede. Ben er zelf nog nooit geweest. Mijn man Erik komt daar vaker langs. Je kunt bij hen ook online bestellen.
  • De Tuinen, vooral als ze aanbiedingen hebben.

Waar doen de andere bloggers hun boodschappen?

11 reacts op “Glutenvrij boodschappen doen #wijbloggenglutenvrij”