Feestje. Waar is de aanhanger?

15 sep

feestje en ik neem mee...

Met een kind met coeliakie en een kind met een allergieën voor melk, eieren en noten, ga je nooit onvoorbereid op pad. Altijd is er een tas met crackers en snoepjes. Maar als we ergens een feestje gaan vieren, is het al snel een krat vol.

Taartje van eigen deeg
Meestal heb ik wel wat in de vriezer, cupcakes of een stuk courgettetaart. Maar soms sta ik de avond er voor, of op de dag zelf, nog te bakken. Soms kies ik ook voor half kant-en-klaar: de brownies van Damhert of de taartbodempjes van Pauly. De jongens versieren de koek of cake meestal ter plekke, dus de sojaslagroom en de ‘gewone’ slagroom gaat mee en een doosje met allesvrije smarties, spikkels, gekleurde suikers en soms wat fondant.

Borreltijd = snacktijd
Standaard gaan er een paar pakjes ‘pocket crackers’ van Schar mee, en bij een bakje met rolletjes salami, kaas,sojakaas en chips (voor het geval er geen nieuwe, dichte zak is). Verder smeerkaas (soja en gewoon) en favoriet zijn hier ook de pretzels van Schar en de zoute stokjes van Pauly.

Eigen frituur
Staan er frietjes op het menu, en is het dichtbij? Dan gaat onze eigen frituur mee. Gisteren hadden we een buurtfeest, op een terrein vlak achter ons huis en sleepten we onze eigen barbecue mee.

En soms, na een middagfeestje, moeten we ook nog eten. Dan hebben we brood bij ons, of een ‘omeletje’ van pannenkoekmeel met ham en salami. Of stoppen we even bij de ‘big M’.

Toetjestijd
De familie weet inmiddels dat voor een toetje het sorbetijs, de Beluga ijsjes en de soja-vanillevla en soja-yoghurt bij de AH verkrijgbaar zijn. En anders vraag ik of ze zoiets in huis halen want ik heb (nog?) geen vriezer in de auto.

On the road
Al dat plannen over en gesjouw met eten is voor ons de reden waarom we nu uitkijken naar een camperbusje. Van de zomer hebben we er een gehuurd en dat beviel goed. Je hebt altijd alles bij je, inclusief een glutenvrije keuken. Dat maakt spontane acties een stuk eenvoudiger.

Ja, we blijven eten!

#Wijbloggenglutenvrij
Deze blog is verschenen in de serie #wijbloggenglutenvrij
Wat nemen andere ‘glutenvrijen’ mee als ze naar een feestje gaan?

Dion glutenvrij

DIY for you and me

Glutenvrij reizen

Gutenvrije mama

Home of Comfort

Ik ben glutenvrij

Laurien is

Miss Glutenvrij

Rijstwafel

Stories of a coeliac

Vrij van gluten

8 reacts op “Feestje. Waar is de aanhanger?”