Feestje. Waar is de aanhanger?

15 sep

feestje en ik neem mee...

Met een kind met coeliakie en een kind met een allergieën voor melk, eieren en noten, ga je nooit onvoorbereid op pad. Altijd is er een tas met crackers en snoepjes. Maar als we ergens een feestje gaan vieren, is het al snel een krat vol.

Taartje van eigen deeg
Meestal heb ik wel wat in de vriezer, cupcakes of een stuk courgettetaart. Maar soms sta ik de avond er voor, of op de dag zelf, nog te bakken. Soms kies ik ook voor half kant-en-klaar: de brownies van Damhert of de taartbodempjes van Pauly. De jongens versieren de koek of cake meestal ter plekke, dus de sojaslagroom en de ‘gewone’ slagroom gaat mee en een doosje met allesvrije smarties, spikkels, gekleurde suikers en soms wat fondant.

Borreltijd = snacktijd
Standaard gaan er een paar pakjes ‘pocket crackers’ van Schar mee, en bij een bakje met rolletjes salami, kaas,sojakaas en chips (voor het geval er geen nieuwe, dichte zak is). Verder smeerkaas (soja en gewoon) en favoriet zijn hier ook de pretzels van Schar en de zoute stokjes van Pauly.

Eigen frituur
Staan er frietjes op het menu, en is het dichtbij? Dan gaat onze eigen frituur mee. Gisteren hadden we een buurtfeest, op een terrein vlak achter ons huis en sleepten we onze eigen barbecue mee.

En soms, na een middagfeestje, moeten we ook nog eten. Dan hebben we brood bij ons, of een ‘omeletje’ van pannenkoekmeel met ham en salami. Of stoppen we even bij de ‘big M’.

Toetjestijd
De familie weet inmiddels dat voor een toetje het sorbetijs, de Beluga ijsjes en de soja-vanillevla en soja-yoghurt bij de AH verkrijgbaar zijn. En anders vraag ik of ze zoiets in huis halen want ik heb (nog?) geen vriezer in de auto.

On the road
Al dat plannen over en gesjouw met eten is voor ons de reden waarom we nu uitkijken naar een camperbusje. Van de zomer hebben we er een gehuurd en dat beviel goed. Je hebt altijd alles bij je, inclusief een glutenvrije keuken. Dat maakt spontane acties een stuk eenvoudiger.

Ja, we blijven eten!

#Wijbloggenglutenvrij
Deze blog is verschenen in de serie #wijbloggenglutenvrij
Wat nemen andere ‘glutenvrijen’ mee als ze naar een feestje gaan?

Dion glutenvrij

DIY for you and me

Glutenvrij reizen

Gutenvrije mama

Home of Comfort

Ik ben glutenvrij

Laurien is

Miss Glutenvrij

Rijstwafel

Stories of a coeliac

Vrij van gluten

Print Print

8 reacts op “Feestje. Waar is de aanhanger?”

 1. Suzanna 15 september 2014 at 07:34 #

  Dat lijkt me nog lastiger als je echt een krat aan eten mee moet nemen. Wij hebben gewoon een zakje nootjes of chips mee.

 2. Mirjam 15 september 2014 at 08:09 #

  Leuk geschreven!
  Met nog meer voedseluitdagingen wordt het nog wat ingewikkelder. Maar jouw kids boffen met een mama als jij!
  Hebben jullie al eens magnetron-friet uitgeprobeerd? Is best lekker en makkelijk.

  • Ingrid Kooijman 15 september 2014 at 08:13 #

   Dank je! Gelukkig vind ik het leuk om te experimenteren in de keuken.
   Waar koop jij de magnetron-friet? We hebben het in Engeland wel een keer bij ons kerstdiner in een vakantiehuisje geserveerd maar hier heb ik het nog niet gezien.

   • Mirjam 15 september 2014 at 08:26 #

    Magnetronfriet (of eigenlijk smilies) kocht ik bij de Albert Heijn. (zie mijn blogpost https://ikbenglutenvrij.nl/?p=9101). Helaas heeft niet elke grote AH de juiste glutenvrije magnetronfriet in het assortiment.
    Ook bv Bofrost heeft magnetronfriet in het assortiment. Maar om die alleen te laten komen voor de frietjes…

 3. Ingrid Kooijman 15 september 2014 at 09:16 #

  Weet je wat er in zit? Ik kan zo snel geen ingrediënten lijst online vinden. Wij hebben een vrij kleine AH maar bestellen regelmatig online en laten het dan thuis bezorgen.

 4. Frederique - Troel.nl 21 september 2014 at 10:54 #

  Wat grappig om te lezen dat het dus eigenlijk altijd zo gaat. Ik heb dat ook, ik sleep van alles mee voor mijn oudste vanwege zijn notenallergie. Maar als er daadwerkelijk iemand hier komt eten met een allergie, zouden ze niets mee hoeven nemen. De keren dat hier iemand mee barbecuede die een glutenallergie had, was er een aparte barbecue beschikbaar die schoon en veilig was en waar iedereen ook op gewezen werd dat daar niet zo maar wat op mocht, maar dat die speciaal was voor de glutenvrije spullen. Ik zou me best bezwaard voelen als iemand met een krat vol met spullen aan zou komen, ondanks dat ik het zelf andersom dus net zo goed doe 🙂

  (Zo kan ik me ook best vervelend voelen als er weer eens een traktatie is op school waar zoveel kinderen niet aan mee kunnen doen, ik zorg er altijd voor dat iedereen het MAG hebben. Kleine moeite, zoveel meer plezier)

Laat een reactie achter