Mijn favoriete kookboek: heerlijk glutenvrij bakken

25 aug

Kookboeken bieden zoveel inspiratie als je opeens glutenvrij moet gaan koken. Mijn eerste ‘echte’ glutenvrije kookboek kreeg ik van vrienden: de Engelse versie van Heerlijk glutenvrij bakken van Phil Vickary: Seriously good gluten free baking. Helaas is het boek zowel in het Engels als in het Nederlands inmiddels niet meer leverbaar in Nederland. Nog wel hier en daar tweedehands verkrijgbaar en via amazon.com.

heerlijk glutenvrije bakkenUit dit boek heb ik veel inspiratie gehaald voor mijn glutenvrije, eivrije, zuivelvrije en notenvrije zoete baksels. Vorige week maakte ik nog de luchtige biscuittaart. Ook zonder ei is die best goed gelukt (iets minder luchtig dan op het plaatje in het boek…). Al meer zo’n vijf jaar maak ik mijn ‘biscuit’ en cakes op mijn geheel eigen wijze volgens de recepten uit dit boek. 

 

Print Print

3 reacts op “Mijn favoriete kookboek: heerlijk glutenvrij bakken”

  1. Caroline 8 oktober 2017 at 11:44 #

    Hoi Ingrid,
    Ik probeer al jaren een goede gluten-, zuivel-, noten- en eivrije cake of taart te maken voor de verjaardag van mijn kinderen. Het gaat steeds beter maar ben wel erg benieuwd naar jouw recept! Zou je dit met mij willen delen. Begrijp dat brood niet echt je ding is dus misschien kan ik je helpen met ons recept (wordt door mijn kinderen en mijzelf erg gewaardeerd). Als je geinteresseerd bent hoor ik het graag (ik bak wel met een broodbakmachine). Groetjes Caroline

Laat een reactie achter