Mijn favoriete kookboek: heerlijk glutenvrij bakken

25 aug

Kookboeken bieden zoveel inspiratie als je opeens glutenvrij moet gaan koken. Mijn eerste ‘echte’ glutenvrije kookboek kreeg ik van vrienden: de Engelse versie van Heerlijk glutenvrij bakken van Phil Vickary: Seriously good gluten free baking. Helaas is het boek zowel in het Engels als in het Nederlands inmiddels niet meer leverbaar in Nederland. Nog wel hier en daar tweedehands verkrijgbaar en via amazon.com.

heerlijk glutenvrije bakkenUit dit boek heb ik veel inspiratie gehaald voor mijn glutenvrije, eivrije, zuivelvrije en notenvrije zoete baksels. Vorige week maakte ik nog de luchtige biscuittaart. Ook zonder ei is die best goed gelukt (iets minder luchtig dan op het plaatje in het boek…). Al meer zo’n vijf jaar maak ik mijn ‘biscuit’ en cakes op mijn geheel eigen wijze volgens de recepten uit dit boek. 

 

3 reacts op “Mijn favoriete kookboek: heerlijk glutenvrij bakken”