En toen was er taart. De 50ste #wijbloggenglutenvrij

15 nov

Taart Glutenvrij Eivrij Melkvrij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

glutenvrije eivrij melkvrij taart

 

 

 

 

 

Deze Taart!-blog is geschreven in het kader van de 50e aflevering van #wijbloggenglutenvrij!
Onderaan vind je de blogs van andere bloggers.

 

Driftig blader ik in een kookboek. Nee niks, volgende. Ook niks. Ik gooi de boeken aan de kant en pak mijn laptop. Googlen dan maar. Ik vind iets wat er op lijkt, ik mix twee recepten, bereken nieuwe hoeveelheden meel, keur het af en begin opnieuw.

Hoe maak ik in vredesnaam een verjaardagstaart zonder melk en ei? De laatste keer dat ik iets bakte was ik slecht het keukenhulpje bij de totstandkoming van mijn zus’ zalige appeltaart. En dat was toch zeker twintig jaar geleden.

Talloze experimenten en bijna even talloze mislukkingen later was er Cake. Het was niet al te moeilijk, bleek, en de smaak was….nou ja… redelijk? Maar die smsakbeleving werd er niet beter op toen ik ook nog eens glutenvrij moesten gaan bakken. Naast een zoon met koemelk-, noten-, en ei-allergie had ik opeens ook een zoon met coeliakie. Als ik het dan niet kon winnen met de smaak dan moest mijn heil maar zoeken in een feestelijke afwerking. Maar als ik al die mooie plaatjes van Elsa-taarten en andere van fondant geboetseerde Disney- en bloemenfiguren zag, zonk de moed me in de schoenen. Ik had er de vaardigheden niet voor, en eigenlijk ook gewoon geen zin om urenlang aan iets te knutselen dat binnen vijf minuten op is.

Toen mijn zoon een legertaart voor zijn verjaardag wilde, zag ik de uitweg: ik bekleedde de cake eenvoudig met een laag witte fondant, mengde water met wat kleurstof en schilderde er met een kwastje een legerpatroon op. Ik maakte het af met speelgoedsoldaatje en een speelgoedtank. Het was zo gepiept. Daarna volgen er nog vele speelgoed-taarten, van een lego Star warsThe battle om Hoth-taart, een dinotaart, een piraten-zoeken-de-schat-taart en Ninjago in rood en groen. Gevolgd door een paar taarten lekker voor mezelf, zonder fondant want oh, wat vind ik dat vies! 

Star Wars taart vaneivrije meringue.

Mijn laatste, toch wel zeer geslaagde taart was de oreo-taart die ik voor mijn oudste zoon maakte. Speciaal voor deze feestelijke 50e #wijbloggenglutenvrij heb ik het recept online gezet. Bekijk snel dit lekkere melkvrije, eivrije en glutenvrije recept voor een Oreo-taart.

Nog meer taart? Bezoek de andere blogs!

Deze blog is de 50e blog in de serie #Wijbloggenglutenvrij. Ik schreef niet alle 50 edities mee maar schreef er wel een een heleboel. Hieronder staan de blogs van de andere 14 deelnemers aan deze feestelijke editie.

http://glutenvrijemama.nl
http://sophieglutenvrij.nl
http://glutenfreeamsterdam.com
http://glutenvrijinutrecht.nl/blog
http://glutenvrijhoorterbij.nl
http://deglutenvrijeman.nl
http://meerdanglutenvrij.nl
http://koosglutenloos.nl
http://rose-a-licious.be
http://smaakvolglutenvrij.nl
http://doemijglutenvrij.nl
http://homeofcomfort.nl
http://glutenvrijkind.wordpress.com
http://ikbenglutenvrij.nl

3 reacts op “En toen was er taart. De 50ste #wijbloggenglutenvrij”