De sappige binnenkant van een gevulde koek

5 nov

Het thema voor deze blog was: wat is het product wat je echt ontzettend mist? En voor ouders: wat vind je jammer dat je kinderen nooit zullen proeven (uitzonderingen over wat er in de toekomst op de markt komt, daar gelaten natuurlijk).

Brood daar zit wat in. Ja, gluten. En die doen blijkbaar toch een hele hoop. Niet alleen op het gebied van rijzen maar ook op het gebied van structuur en smaak. Bij onze zondag-lunch laatst wilden we wat lekkers. Een kelderinspectie leverde knakworstjes op. Niet gezond, wel lekker. Broodje erbij, en dan hotdogs maken.
Voor onze oudste en voor Erik hadden we hotdog broodjes van de Coop: melk- en eivrij. Voor de jongste vond ik nog twee witte puntje van Consenza. Twee ovens aan en gaan.
Nu eet ik, bijna uit principe, geen glutenvrij brood. Ik moet het eerste brood dat echt lekker is, nog tegenkomen, of leren bakken. Allebei mijn zoons eten het gewoon wel.
De jongste at zijn hotdog op zijn geheel eigen wijze: een helft van het broodje besmeerd met ketchup, en de knakworstjes apart.
Aan het eind van de hotdog-lunch nam ik een hap van het resterende witte halve puntje: jak! Een naar mondgevoel, korrelig. Smaak: blèh. Diezelfde dag toevallig nog een glutenvrije gevulde koek geprobeerd van Damhert. Ieks, dat was niet veel beter: droog en korrelig. Waar was die sappige binnenkant die een gevulde koek zo lekker maakt? En die knapperige randjes? Om maar niet te spreken van de prijs-kwaliteitverhoudingen: € 1,59 voor de gevulde koek, € 2,29 voor de 2 witte puntjes.
Je zou toch denken dat dat beter moet kunnen. Glutenvrije koeken-, zoetigheden-, en broodfabrikanten: ontwikkel alsjeblieft jullie glutenvrije producten tot iets heerlijks, zodat mijn zoon straks niet het gevoel heeft dat hij wat mist!

Overigens, zowel Consenza en Damhert hebben ook heel veel producten die wel lekker zijn!

Wat missen de andere bloggers? 

2 reacts op “De sappige binnenkant van een gevulde koek”