Vrolijke eivrije, melkvrije en glutenvrije Pasen?

15 apr

Pasen. Pas sinds er kinderen in het spel zijn is Pasen ‘iets’. Daarvoor was het gewoon een vrije dag, bijvoorkeur met mooi weer, die vaak met vrienden op Scheveningen doorgebracht werd.
Maar sinds de komst van mijn eerste nichtje en neefje – de eerste kleinkinderen van mijn ouders – werd Pasen: eieren zoeken bij opa en oma in de tuin en uitgebreid lunchen. So far so good, en heel gezellig.
Inmiddels heeft Pasen soms een wat meer een stressy tintje. Wel eens op zoek gegaan naar leuke paaseieren en paashaasjes zonder melk? Wel eens geprobeerd om een paaslunch met 15 mensen te hebben met zo min mogelijk glutenvolle kruimels?

Eitje erbij?
Het eerste eierzoekjaar waren de jellybean-achtige paaseitjes en pure chocolade-eitjes van de AH een uitkomst. Leuk verpakt, steeds met een paar bij elkaar met zilverfolie en een strik er om, leek het toch nog wat. Het jaar erna vond ik deze rijstmelkchocolade paashaasjes:

IMG_1524

Snoezig! Afgezien van de prijs dan: zo’n vier euro voor een klein haasje. Ik kocht ze bij Eko Plaza in Den Haag en transporteerde ze heel voorzichtig in de trein naar Doesburg en daarna weer in de auto naar oma en opa. Ze hebben het gered…

Toen het jaar erna alles ook nog van alles glutenvrij moest, ging ik zelf maar aan de slag:

Cupcakes en mini-cakejes in de vorm van paaseitjes

IMG_1668

(Oké, ik moest nog veel leren. Maar ze waren wel lekker!)

Chocolade eitjes gevuld met ganache

IMG_1586

Grote holle chocolade eieren

IMG_1585 1

Maar mooie glanzende chocolade maken is nog niet eenvoudig.

En dit jaar?

Dit jaar maakte ik al op een zondag ‘even’ paascakejes voor bij de koffie met cakejes die ik nog in de vriezer had. De paas-jellybeans had ik al samen met schuimpjes en ander paassnoep groots ingeslagen bij de Jumbo.

IMG_2118

En wat ga ik dit jaar verder nog doen? Ik weet het nog niet. Het gebak komt van de Hema, glutenvrij, dus ik hoef maar voor 1 kind iets te maken. De lunch van een cateraar. Dus dat lijkt een relaxte Pasen te worden.
De paashaasjes voor dit jaar vond mijn man al drie maanden geleden bij de Makro: Een hele doos vol voor nog geen vijf euro!

foto 1 foto 3 foto 2

Hoe ze smaken? Even proeven…..mmm….. Prima, gewoon pure chocolade. Niks meer en niks minder maar ze zien er in ieder geval heel leuk uit.

Misschien ga ik volgend jaar wel helemaal los op de chocolade paascreaties, als ik straks vlak voor de zomer bij Robert van Beckhoven de cursus ‘basis-patisserie zonder allergie’ heb gedaan. 

 

En wat doen de ander bloggers van #wijbloggenglutenvrij met Pasen?

Print Print

2 reacts op “Vrolijke eivrije, melkvrije en glutenvrije Pasen?”

  1. Gerda 15 april 2014 at 07:58 #

    Wat ben je al creatief geweest, ik moet nog beginnen, maar krijg zo wel inspiratie!!
    Dank je wel.
    Gr.Gerda

    • Ingrid Kooijman 15 april 2014 at 07:59 #

      Graag gedaan! Maar het meeste is niet van dit jaar, hoor. Alleen de versierde cakejes (of bedoelde je beginnen met de blog?).

Laat een reactie achter