Supersimpel pannenkoekenrecept. Glutenvrij, eivrij en melkvrij

17 apr

pannenkoek glutenvrij eivrij melkvrij

Steeds vaker maak ik ‘even snel’ pannenkoeken. Bij het zondagontbijt, of op woensdagmiddag. Heel veel recepten heb ik al gebruikt, met zelfgemaakte meelmixen en kant-en-klare mixen. Maar eigenlijk kan het ook simpel met een zelfgemaakte mix, let maar op:

Ingrediënten
voor 12 pannenkoeken

  • 250 zelfrijzend bakmeel van Doves Farm
  • 150 gram boekweitmeel
  • 50 gram ‘knijpfruit’ appel-banaan (ongezoete fruitpuree)
  • 400 ml sojamelk
  • snufje zout
  • een flinke scheut Spa rood

En doe je er mee:

  • Mix de melen met de sojamelk tot een net iets te dik beslag.
    Vind je het veel te dik? Voeg dan extra sojamelk bij.
  • Voeg vlak voor het bakken een flinke scheut Spa rood toe, roer het beslag goed door en bakken maar!

In plaats van sojamelk kun je natuurlijk ook rijstmelk gebruiken. Of amandelmelk. Of havermelk. Het resultaat zal iets anders zijn, maar ik zou zeggen, vooral blijven experimenteren!

Om de vrijdag maak pannenkoek’omeletjes’ met spinazie, boerenkool en salami er door (mijn jongens moeten dan al vroeg naar streetdance). Ik maak dan meteen extra pannenkoekbeslag zodat we zondag een lekker ontbijtje hebben. En volgens mij worden ze daar alleen maar lekkerder van!

 

Print Print

No comments yet

Laat een reactie achter