‘Oreo’-taart zonder melk, ei en gluten

15 nov

Oreotaart zonder melk, ei en gluten

 

Ook als je geen melk, geen ei en geen gluten mag, kun je genieten van deze heerlijke ‘Oreo’-taart. De koekjes maken de cake, ook zonder melk en ei, smeuïg.  Laat je me zien hoe jouw taart is geworden?

 

 

Dit heb je nodig

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel (ik gebruik Doves Farm)
  • 1 theelepel baksoda
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 85 gram margarine op kamertemperatuur (ik gebruik Wajang)
  • 140 gram basterdsuiker
  • 3 eetlepels appel-banaanmoes
  • 125 ml warme sojamelk
  • 1 pak ‘oreo’-koekjes (AH Vrij van glu­ten dou­ble coo­kies)
  • Bakblik van 20 x 20 cm

Voor de botercrème:

  • 250 gram Wajang op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel heet water

Dit doe je:

  • Mix de suiker, appelmoes en boter tot het een zachte romige massa is.
  • Voeg meel, baksoda en bakpoeder toe. Meng goed.
  • Voeg melk toe. Roer goed door.
  • Houdt 2 koekjes apart. Snijd met twee messen de overige koekjes klein in een kom en roer de helft ervan door het deeg.
  • Doe de mix in het bakblik.
  • Bak de taart 25 minuten op 175 graden. Laat de taart afkoelen.

Maak botercrème:

  • Doe de ingrediënten bij elkaar en mix lang, tot je en mooie, zachte crème hebt.

Taart opmaken:

  • Leg de afgekoelde taart op en mooi plateau of bord.
  • Strijk de bovenkant af met een lekkere laag botercrème (minimaal een halve cm dik)
  • Bestrooi de taart met de koekstukken en zet de twee hele koekjes rechtop in het midden.

Enjoy!

-> Mijn zoon wilde trouwens een transformers-Oreo-taart, dus zette ik er wat van zijn eigen Transformers op: 

oreo taart met Transformers

Print Print

No comments yet

Laat een reactie achter