Nasi zonder pakjes. Glutenvrij, zuivelvrij, eivrij

10 mrt

Nasi glutenvrij eivrij melkvrij
Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 preitje
  • ¼ witte kool
  • 1 bak champignons
  • ½ winterwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 plakje ontbijtspek
  • 1 schnitzel (ongepanneerd) of 350 gram kipfilet
  • 2 theelepels koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn (Djinten)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels gembersaus
  • wat sambal naar smaak, begin met 1 theelepel
  • rijst voor 4 personen
  • handje diepvries doperwten of een handje gekookte sperziebonen

Wat te doen?

  • Snij de uien, prei, kool fijn.
  • Rasp de winterwortel fijn.
  • Snij de schnitzel in kleine stukjes.
  • Doe wat olie in de pan en bak de uien kort aan.
  • Knijp de knoflook er boven uit.
  • Doe de spek erbij.
  • Schuif alles naar de randen en braad de stukjes schnitzel aan in het midden.
  • Schuif ook de schnitzel aan de kant en doe de kool erbij en de wortel en even later tot slot de champignons en de prei.
  • Doe de kruiden, de ketjap en de gembersaus erbij. Roer door elkaar en laat dit een minuutje of 10 lekker doorbakken. Vergeet niet regelmatig te roeren.
  • Zet het vuur laag.
  • Kook ondertussen rijst voor 4 personen.
  • Doe de gekookte rijst bij het groenten/kruiden/vleesmengsel.
  • Voeg de doperwten of de boontjes toe en laat nog even op staan om de smaken goed met elkaar te laten vermengen.
  • Serveer de nasi met atjar of zoetzure augurken

Wil je nog meer smaak aan je nasi, kook dan de rijst een dag van tevoren en bak de koude rijst op in een koekenpan met olie voordat je het bij het groenten/kruiden/vleesmengsel doet.
Een vega-variant is ook zo gemaakt: laat de spek weg en vervang de schnitzel door tofu, bijvoorbeeld de ‘AH puur&eerlijk biologische tofu roerbak fijn gekruid’.

Groenten voor de glutenvrije nasi

Print Print

No comments yet

Laat een reactie achter