Koninginnensoep

18 jan

Recept voor een bescheiden pannetje soep (500 ml).
Koninginnesoep

 

 

 

 

Dit heb je nodig

  • 25 gram boter
  • 3 lente-uitjes, in in ringetjes van een halve centimeter
  • 125 gr. winterpeen, in halve schijfjes
  • 15 gram glutenvrije bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • een kwart bosje koriander, heel fijn gehakt
  • een beetje peper

Dit doe je er mee

  • Verhit de boter in een pan.
  • Doe de lente-uitjes en de wortel erbij.
  • Laat even kort bakken.
  • Voeg de bloem toe en roerbak dit een kleine 2 minuten. Doe er een klein beetje olie bij als het te droog wordt en dreigt aan te branden.
  • Giet de bouillon er bij.
  • Laat een minuut of 10 koken tot de wortel zacht is.
  • Pureer de soep.
  • Voeg nog wat warm water er bij als je hem te dik vindt.

Doe de soep in een kom en serveer hem met een plukje fijn gehakte koriander.

Eet smakelijk!

-> Meer over de ‘echte’ koninginnensoep lees je op de site van Coquinaria

-> Het recept ontwikkelde ik voor een foodblogswap en is gebaseerd op een recept van Mirjam van ikbenglutenvrij.nl.

Print Print

No comments yet

Laat een reactie achter