Kikkererwten-passata met taco’s #5maaltijden25euro

27 sep

recept van jamie

Het recept van deze laatste dag van de challenge is gebaseerd op een recept van Jamie Olivier uit zijn boek “Jamie in 15 Minuten”. En het komt ver boven de 5 euro uit maar alle bedragen van vijf opgeteld kom ik uit op een bedrag van € 24,50!

Dit gaat er in

  • Blik kikkererwten
  • Pak passata pommerodo
  • 2 pakken runderchipolata (worstjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 8 tacoschelpen
  • ½ krop sla
  • ½ komkommer
  • schaaltje yoghurt
  • Kruiden: koriander, bieslook, peper, paprikapoeder, en als je hebt een beetje saffraan

Voorbereiden

  • Doe de saffraan in een beetje warm water en laat even staan.
  • Snij de ui in dunne ringen
  • Snij de sla in fijne reepjes
  • Rasp de komkommer in flinterdunne plakken
  • Meng de yoghurt met koriander, bieslook, peper en paprikapoeder en laat een tijdje staan
  • Laat de kikkererwten uitlekken
  • Verwarm de oven voor

Koken

  • Bak de worstjes.
  • In een andere koekenpan de ui en knoflook fruiten, kikkererwten en passata toevoegen en evt. de saffraan met het water. Heb je geen saffraan voeg dan wat koriander en peper toe. Laat een tijdje zachtjes pruttelen zodat de saus wat inkookt.
  • Bak de taco’s af in de oven.

Serveren

  • Meng de sla met de komkommer en yoghurtsaus
  • Op je bord vul je de taco met de kikkererwtensaus, de salade en stukjes worst. Eet smakelijk!

Meer!

Uiteraard is wat gerapste kaas hier ook heel lekker bij. Heb je nog een potje harissa staan, dan meng je daar een theelepel van door de (soja)yoghurt. Verse koriander of peterselie past er ook goed bij.

En wat kost dat?

  • Blik kikkererwten € 1,09
  • Passata pommedoro  € 0,69
  • Chipolata worstjes € 5,58
  • Tacoschelpen € 0,90
  • Sla 1/2 € 0,38
  • K1/2 komkommer  € 0,24
  • Ui, yoghurt en kruiden uit voorraad

Deze maaltijd kost: € 8,88

Print Print

No comments yet

Laat een reactie achter