- Meer dan glutenvrij - https://meerdanglutenvrij.nl -

Zo maak je een melkvrij ‘cornetto-ijsje’

Voor mijn jongste zoon hadden we glutenvrije cornets van Consenza gekocht. En logisch, de oudste wilde zo’n ijsje ook wel eens proeven. Maar dan wel melkvrij, eivrij en notenvrij. In mijn hoofd was ik er al een tijdje mee bezig. En op zijn verjaardagsfeestje, na de gebruikelijke pannenkoeken [1], besloot ik spontaan er ‘even’ een te maken. Het werden er vier en het was ook zo gebeurd.

melkvrij cornetto-ijsje [2]

Dit heb je nodig voor 1 ijsje:
En daarmee doe je dit:

De ijsjes zijn goedgekeurd door de heren. Ook door degene die ook de smaak van ‘gewone’ cornetto’s kent. Er staan er nu nog twee in de vriezer. Vandaag zagen ze er nog heel goed uit. Ik had wat moeite om er geen hap van te nemen…
Over een weekje gaan we testen of het hoorntje dan ook nog lekker is.  

Melkvrij vanille-ijs

Ik gebruikte vanille-ijs van Swedisch Glace op basis van soja. Tot nu toe het eerste soja vanille-ijs dat ik echt lekker vindt. Je kunt ook het romige ijs van Professor Grun­sch­na­bel gebruiken, de smaak Ma­ro­ma­ko­tro snow whi­te. Deze heeft wel een behoorlijke kokossmaak. Beiden heb ik bij Albert Heijn gekocht. Er is ook vanille-ijs van het merk SoYeah, van Bonvita heb je Bon ice vanille op basis van rijstmelk en van Naturattiva soja ijs vanille-choco.

**Ik wil nog gaan experimenten met een spuit zodat je een mooi gevuld en afgewerkt ijsje krijgt.

[3] [4]