Blini – glutenvrij en vegan

21 dec

Deze boekweitblini zijn eivrij, notenvrij, melkvrij en glutenvrij. Dus ook vegan! (zonder de topping op de foto dan)Glutenvrije blini

Ingrediënten

  • 75 gr boekweitmeel
  • 35 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 ei of eivervanger
  • 180 ml melk/sojamelk/rijstmelk
  • 1 scheut citroensap
  • 30 gr gesmolten boter

Wat te doen?

  • Doe meel en het bakpoeder in een kom. Klop de eivervanger met water fluffy en doe die bij het meel. Doe de (soja)melk erbij. Schenk de gesmolten boter erbij. Goed mengen
  • Zorg dat pan met een scheutje olie goed heet is. Doe een kleine eetlepel beslag in de pan per blini. Bak ze aan twee kanten mooi bruin.
  • Laat ze afkoelen op een rooster. Voorzichtig: zorg dat er wat overblijft, want warm uit de pan zijn ze het allerlekkerst! Bewaar ze in de koelkast, of vriezer en warm ze even op voordat je ze serveert.

Beleg de blini met bijvoorbeeld (soja)kruidenkaas en zalm, of ham of met een heerlijke tapenade van tomaten of gegrilde courgette.

beslag voor blini Blini in de pan Eivrij melkvrij Glutenvrij glutenvrije Blini

Print Print

2 reacts op “Blini – glutenvrij en vegan”

  1. Inostrate 21 december 2014 at 15:07 #

    Leuk vormgegeven en goed geschreven onderwerp en de kleine fotootjes zijn overzichtelijk!
    Fijne feestdagen!

    • Ingrid 28 december 2014 at 10:29 #

      Dank je @inostrate!

Laat een reactie achter