Bleekselderijschotel met rijst #5maaltijden25euro
25 sep
Dag 3. Met de halve struik bleekselderij van eergisteren gaan we vandaag verder. Door de bleekselderij te koken, krijgt die een zachte en frisse smaak.Dit gerecht is vega, met variaties voor notenvrij, eivrij en melkvrij. Ik vind dit een heerlijk gerecht voor de nazomer: fris, maar met een herfstige touch door cashews.
Dit gaat er in
- 1/2 struik bleekselderij
- 1 grote banaan
- 125 gram cashewnoten*
- 400 gram rijst
- 150 gram mais (blik)
- 25 gram oude kaas of Wilmersburger kaas (vegan)
- snufje zout
*Mag je geen cashewnoten? Gebruik dan wat meer kaas, banaan en voeg rozijnen en evt. wat salami toe.
Voorbereiden
- Snij de bleekselderij in elleboogjes van maximaal een centimeter
- Rasp de oude kaas.
- Snijd de banaan in stukken
Koken
- Kook de bleekselderij kort, of wat langer – maximaal 10 minuten – als je niet van knapperig houdt.
- Kook de rijst met een snufje zout.
Serveren
- Giet de bleekselderij af
- Meng er de cashewnoten, mais en plakjes banaan doorheen
- Als laatste strooi je de kaas er overheen.
- Serveer met de rijst.
Meer!
Gewelde rozijnen of fijngesneden tutti frutti er door is ook heerlijk! De oude kaas vervangen door een zachte geitenkaas met honing is ook niet verkeerd.
Voor een niet-vega-variant kun je er ook wat fijngesneden ham of stukjes salami door heen doen. Wel pas vlak voor het serveren anders gaat het de zachte frisse smaak van de bleekselderij overheersen.
En dit kost het
- 25 gram oude kaas € 0,25
- 1 banaan € 0,20
- 125 gram cashewnoten (AH Basic Casewnits salted) € 1,16
- 400 gram zilvervlies rijst € 0,86
- ½ struik bleekselderij € 0,74
- 1/2 likje mais € 0,12
Kosten: € 3,33 voor vier personen
1 reactie op “Bleekselderijschotel met rijst #5maaltijden25euro”